Alkoholmisbrug – udredning og behandling

​På Ulrichsens Klinik har vi stor erfaring med behandling af alkoholmisbrug og andre misbrugstilstande. Vi er beliggende i København, men har også kunder fra hele Syd- og Nordsjælland.

Det er vigtigt i første omgang med en grundig udredning for at afklare om der er en anden psykisk sygdom, der ligger til grunde for alkoholmisbruget. Det kan dreje sig om OCD, depression, bipolar sygdom, ADHD og meget andet. 

Ved samtidig forekomst af anden psykisk sygdom er behandlingen mere kompliceret, men samtidig kan en sufficient behandling af en anden psykisk sygdom bevirke, at trangen til alkohol mere eller mindre forsvinder, idet alkoholindtaget i visse tilfælde har karakter af en form for selvmedicinering. 

Hvad er et alkoholmisbrug?

Symptomer på alkoholmisbrug kan vise sig på mange måder. Folk med alkoholmisbrug og depression har bipolar sygdom indtil andet er bevist. Hvis der primært er tale om alkoholisme eller et overforbrug af alkohol, behandler vi med kognitiv adfærdsterapi og benytter os af erfaringer fra tidligere forskningsprojekter på Psykiatrisk Center Gentofte.

Danskere er, på grund af vores meget liberale holdning til alkohol (herunder at det er alment accepteret at unge drikker sig fra sans og samling flere gange om måneden), i stor risiko for at udvikle alkoholisme. Vi tilbyder derfor også behandlingsforløb til unge, der ønsker at få hjælp til at kontrollere deres alkoholindtag.

Kontakt os for at høre mere om behandling af alkoholmisbrug

Har du, eller en du kender, vist symptomer på alkoholmisbrug og brug for hjælp til alkoholbehandling, så tøv ikke med at kontakte os med det samme. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med dine udfordringer og forbedre din livskvalitet.

Kontakt os via Lægevejen.​

​Naltrexon

Mange folk med alkoholmisbrug har en meget kraftig aktivering af hjernens belønningssystem ved alkoholindtag. Her har det vist sig at præparatet Naltrexon, som er stort set uden bivirkninger, kan blokere den alkoholudløste eufori, hvilket bevirker at trangen til alkohol reduceres markant. Det er en behandling som bruges meget i udlandet, men som meget få behandlingscentre i Danmark benytter sig af.

De patienter, som vi i Ulrichsens klinik tilbyder Naltrexon, kan beskrive en kraftig eufori når de drikker alkohol. De drikker typisk for at blive opstemte snarere end at de ønsker at dæmpe angst. Endvidere vil der som regel være alkoholisme i familien, ligesom de pågældende aldrig har andet misbrug end alkohol, da der ikke findes noget der kan matche alkohols positive effekt. Præparatet Selincro (Nalmafene), som blev lanceret i Danmark i 2013, har lignende effekter som Naltrexon​

Psykiatrisk og psykologisk klinik med behandlinger i øjenhøjde​

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

 Så kan du trygt kontakte Ulrichsens Klinik. Vi hjælper dig med at få livsglæden tilbage.

Kontakt os via Lægevejen

Om firmaet

Vores psykiatri- og psykologiklinik er beliggende nær Trianglen metrostation på Østerbro. Vi er en privat klinik, hvorfor det ikke er muligt at blive henvist til os via egen læge. 

fb32

Kontakt os i dag!

Telefontid imellem 12.15 til 13.00.

Alternativt er du mere end velkommen til at kontakte Ulrichsens Klinik via Lægevejen.