Kognitiv terapi som effektiv behandlingsform

​På Ulrichsens Klinik benytter vi os meget af kognitiv terapi som behandlingsform, hvilket er bevist at være en af de mest effektive. Vi er beliggende i København, men har også kunder fra hele Syd- og Nordsjælland.

Ved behandling af depressioner, angstlidelser (blandt andet social angst) og OCD betragtes kognitiv adfærdsterapi som en evidens baseret psykoterapeutisk behandlingsmetode. Det er i dag videnskabeligt veldokumenteret, at kognitiv adfærdsterapi suppleret med medicinsk behandling (SSRI-præparat) er den mest effektive behandlingsform mod disse lidelser.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv adfærdsterapi er kendetegnet ved at behandlingen er målrettet personens aktuelle problemstilling og håndteringsstrategier i tilknytning hertil. 

Det primære fokus ved denne behandlingsmetode er fokus på kognitive (tankemæssige) forvrængninger, negative automatiske tanker og problemskabende leveregler samt uhensigtsmæssig adfærd, som vedligeholder symptomerne. Herved muliggøres målrettet arbejde med de psykologiske faktorer, der gør sig gældende i forhold til måden hvorpå bestemte situationer tolkes.​

Ved angstlidelser er det typisk fejltolkning af potentielle faresituationer, der ligger til grund for angstsymptomerne.

Den adfærdsmæssige del af behandlingen involverer blandt andet eksponeringstræning med responshindring, hvor patienten udsættes for de situationer som frygtes, uden mulighed for at anvende vanlige uhensigtsmæssige responsstrategier, såsom undgåelsesadfærd, flugt, forsikringssøgende adfærd og tvangshandlinger.​

Herved skabes muligheden for indlæring af nye og mere hensigtsmæssige strategier til at håndtere angstprovokerende eller uroskabende situationer.

​Hør mere om behandling med kognitiv terapi

Kunne du tænke dig at høre mere om vores behandling med kognitiv terapi eller bestille en tid hos os, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid klar til at tage imod dig og møde dig, lige der hvor du er.

Kontakt os via Lægevejen.​

Psykiatrisk og psykologisk klinik med behandlinger i øjenhøjde​

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig? Er du i en træls periode af dit liv, og skal du bruge hjælp til at blive hevet op til overfladen igen? Så kan du trygt kontakte Ulrichsens Klinik. Vi hjælper dig med at få livsglæden tilbage.

Kontakt os via Lægevejen

Om firmaet

Vores psykiatri- og psykologiklinik er beliggende nær Trianglen metrostation på Østerbro. Vi er en privat klinik, hvorfor det ikke er muligt at blive henvist til os via egen læge. 

fb32

Kontakt os i dag!

Telefontid imellem 12.15 til 13.00.

Alternativt er du mere end velkommen til at kontakte Ulrichsens Klinik via Lægevejen.